dimecres, 18 de febrer del 2015

La mecànica lectora

 
L'entrenament de la mecànica lectora és un dels pilars fonamentals de les reeducacions. Els infants poden tenir: un alentiment envers al seu aprenentatge o una dificultat de base que impedeix l'automatització de la descodificació. La veritat és que l'aprenentatge de la lectura és un tema molt extens que comprèn des d'aspectes més teòrics com les vies d'accés (fonològica i lèxica) a altres propis de cada nen (motivació, autoimatge...).

Nosaltres, us recomanem que elaboreu fitxes com les de la següent imatge. És un recurs que agrada molt als nens perquè té un caire lúdic. A més, ens permet identificar quin tipus de paraula i/o estructura resulta més fàcil i més difícil de llegir a cada nen. D'aquesta forma, podrem ajudar-los a millorar la fluïdesa i la precisió lectora. Per elaborar el present material, hem tingut en compte els següents criteris:
 
  • La llargada de la paraula
  • La complexitat sil·làbica
  • La freqüència d'ús

Una vegada elaborat el llistat de paraules, hem fet dues còpies. Per un costat les targetes que serveixen per llegir ràpidament cada paraula atès que l'adult les ensenya i les amaga a gran velocitat (cal adaptar-se al nivell de cada nen) per afavorir la lectura global de les mateixes. Una vegada finalitzada aquesta tasca, els infants han de buscar cada una de les paraules a la cartolina, com si fos un "linze".  
 
Fins aviat!

2 comentaris:

  1. Hola, Carla! T'acabo de descobrir gràcies a la recomanació de Calaix de Sastre, he tafanejat una mica pel blog i de moment em sembla molt interessant, així que molts ànims i espero anar coincidint amb tu per la blogosfera!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Joana! A mi m'ha passat el mateix, així que ja tens una nova TACfanera.
      Fins aviat!

      Elimina